6/27/2017


Prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Internal Medicine, ljudi koji se sunčaju znatno
duže žive od onih koji izbjegavaju sunce
Istraživači kažu da ljudi koji razotkrivaju svoju kožu suncu manje je vjerojatno da će umrijeti od srčanih bolesti i
mnogih drugih bolesti.
Istraživanje je također pokazalo da je izbjegavanje sunca može biti loše za ljude kao i pušenje.
Vitamin D koji se stvara uz pomoć sunčevih zraka je bitan za zdravo funkcioniranje našeg tijela i imunološki sustav,
i boravak cijelo vrijeme u hladu bi mogao biti recept za preranu smrt, otkrili su istraživači sa Sveučilišne bolnice
Karolinksa u Švedskoj.
Oni su došli do zaključka da ljudi koji se redovito sunčaju će preko dvije godine živjeti duže nego netko tko je
uvijek izbjegavao sunce.
Oni temelje svoju procjenu na pregledu 29.518 švedskih žena, u dobi između 24 i 64 godina, čiji su nivoi izlaganja
suncu praćeni 20 godina.
Česti ljubitelji sunca imaju manji rizik od razvoja srčanih bolesti ili smrti od bilo koje prerane bolesti u odnosu na
one koji su izbjegavali sunce.
Nepušači koji su izbjegavali sunce imali sličan životni vijek kao i pušači koji su imali veću izloženost suncu,
što sugerira da izbjegavanje sunca ima sličan faktor rizika kao i pušenje.
Istraživači opisuju svoja otkrića kao „paradoks” – ali samo ako mislite da je vitamina D nevažan za naše zdravlje.


Izvor: novisvjetskiporedak.com

Related Posts:

  • DOZNAJEMO: Ovo su namirnice sa antikancerogenim djelovanjem Brojne namirnice su dokazano povezane sa sprečavanjem i borbom protiv raka, uključujući  plavu ribu, češnjak, rajčice i orašaste plodove Veliki broj d… Read More
  • Eton Mess: Slatki nered koji ćete bez pogovora 'počistiti' Jedan od najstarijih britanskih deserta kojeg je u restorane pokušao vratiti slavni Jamie Oliver kao tradicionalnu slasticu koja se već dugo uzima zdravo za g… Read More
  • Ukusna poslastica: Rolat s kajsijama Sastojci:– 250 g piškota– 2,5 dl mlijekaZa fil:– 1 puding sa ukusom– slatke pavlake– 4 dl mlijeka– 100 g bijele čokolade– 100 g šećera– 125 g margarina– 100 g kajsija iz kompota… Read More
  • Hit na ulicama Istanbula! Najsočniji kumpir kakvog još niste probali Kumpir je zapravo pečeni krumpir u kori, koji se puni raznim ukusnim prilozima. Kada se krumpir raspolovi, žuti se plod odmah miješa sa sirom i … Read More
  • Ublažite opekotine od sunca na ovih pet načina Iako nas na svakom koraku podsjećaju da nanesemo kremu za zaštitu od sunca, i dalje nam se dešava da ponekad izgorimo. Međutim, uz pet savjeta koja vam donosimo u nastavk… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku