12/18/2017

Grejpfrut je poznat kao antioksidans i svom snažnom antibakterijskom djelovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcijum, fosfor, magnezijum, mangan, cink, bakar i gvožđe.


Potrebno:
– Jedan veliki zreli grejpfrut
– Jedna kašika meda (zavisno od ukusa)

Grejpfrut, po mogućnosti hladan (iz frižidera), isjeći na pola i kašikom izvaditi pulpu.

Pulpu grejpfruta i med staviti u blender i izmiksati dok se masa ne ujednači. Gotovo!

Ovaj čudesni eliksir sadrzi u sebi korisne elemente:

1. Pektin, koji je doprinosi efikasnom izlučivanju viska holesterola ( ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš holesterol ćemo smanjiti za 15,5 odsto, a trigliceride za čak 27 odsto, pokazuju brojna istraživanja), snižava nivo insulina u krvi i normalizuje metabolizam.

2. Likopen, koji je pomaže u borbi sa toksinima i štetnim materijama u organizmu.

Nekoliko gutljaja ovog eliksira, poslije ručka (sačekajte dvadesetak minuta poslije jela), u stanju je da sagori skoro polovinu kalorija dobijenih tokom obroka.

Grejpfrut sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprječava pojavu pojedinih vrsta kancera i srčanih bolesti.

Ipak, imajte na umu da grejpfrut može da pojača djelovanje nekih lijekova, pa ukoliko uzimate redovnu terapiju, konsultujte se sa ljekarom. Ukoliko uzimate: lijekove za snižavanje pritiska, lijekove za liječenje raka, antidepresive, statine za srce ili antibiotike – izbjegavajte grejpgrut.

Izvor: uspesnazena.com

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku