Ne bacajte je: Recepti s korom od lubenice koji će vas osvježiti
Sljedeći puta kada 'smažete' slatku lubenicu, nemojte bacati koru, već je iskoristite za pripremu ukusnih i jednostavnih jela,
Kada smo bili djeca zaobilazili smo je u širokom krugu, no što smo stariji to nam je draža te joj prilazimo sve bliže. Riječ je o kori od lubenice, odnosno njenom bijelom rubu. Iako je najukusniji dio ovog slatkog povrća crveno i sočno srce, kora od lubenice može biti jednako ukusna i zanimljiva za pripremu.
Sljedeći puta kada 'smažete' slatku lubenicu, nemojte bacati koru, već je iskoristite za pripremu ukusnih i jednostavnih jela, idealnih za ljetno osvježenje, a mi vam donosimo dva odlična recepta.
Salata od kore od lubenice
Sastojci:
- 1 kiselo vrhnje
- 3 češnja češnjaka
- Kora od lubenice
- 1/2 krastavca
- 1 paprika
- 2-3 rotkvice
- Sol, papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- Vinski ocat ili aceto balzamico
Sastojci:
- 1 kiselo vrhnje
- 3 češnja češnjaka
- Kora od lubenice
- 1/2 krastavca
- 1 paprika
- 2-3 rotkvice
- Sol, papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- Vinski ocat ili aceto balzamico
Postupak:
1. Koru od lubenice ogulite te odrežite eventualne ostatke od crvenog, slatkog djela.
2. Lubenicu, krastavac, rotkvicu i papriku naribajte, a češnjak nasjeckajte.
3. naribano povrće i češnjak stavite u posudu za salatu te dodajte sol, papar i vrhnje
4. Dodajte maslinovo ulje i malo octa (po želji) te sve dobro izmiješajte, spremite u hladnjak da se ohladi te poslužite uz jelo.
1. Koru od lubenice ogulite te odrežite eventualne ostatke od crvenog, slatkog djela.
2. Lubenicu, krastavac, rotkvicu i papriku naribajte, a češnjak nasjeckajte.
3. naribano povrće i češnjak stavite u posudu za salatu te dodajte sol, papar i vrhnje
4. Dodajte maslinovo ulje i malo octa (po želji) te sve dobro izmiješajte, spremite u hladnjak da se ohladi te poslužite uz jelo.
Hladna juha od kore od lubenice
Sastojci:
- 1 kriška kore od lubenice
- 1 manji krastavac
- 200 ml jogurta
- 1 do 2 češnja češnjaka
- 1 žlica soka od limuna
- Prstohvat kopra
- 1 Žličica maslinovog ulja
- Sol, papar
- 1 kriška kore od lubenice
- 1 manji krastavac
- 200 ml jogurta
- 1 do 2 češnja češnjaka
- 1 žlica soka od limuna
- Prstohvat kopra
- 1 Žličica maslinovog ulja
- Sol, papar
Postupak:
1. Koru od lubenice i krastavac ogulite i narežite ih na kockice.
2. Češnjak ogulite i nasjeckajte.
3. U blender ubacite nasjeckano povrće, sol, papar, limunov sok, ulje i jogurt te sve zajedno izmiksajte.
4. Juhu servirajte na tanjuru te je začinite s malo usitnjenog kopra.
1. Koru od lubenice i krastavac ogulite i narežite ih na kockice.
2. Češnjak ogulite i nasjeckajte.
3. U blender ubacite nasjeckano povrće, sol, papar, limunov sok, ulje i jogurt te sve zajedno izmiksajte.
4. Juhu servirajte na tanjuru te je začinite s malo usitnjenog kopra.
0 komentari:
Objavi komentar