3/11/2017



Sastojci:
200 g mrkve
75 g oraha
125 g brašna
100 g šećera
kašičica cimeta
prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića
2 kašičice praška za pecivo
150 ml ulja
3 jaja
Krema:
250 g krem sira
70 g maslaca
3 žlice kiselog vrhnja
100 g šećera u prahu
kašičica ekstrakta vanilije
mrkva za ukrašavanje
Priprema:
Mrkvu ogulite i sitno naribajte. U posudi izmiješajte brašno, mljevene orahe, cimet, klinčić, muškatni oraščić i prašak za pecivo.
U drugoj posudi pjenasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje. Izmiksajte, pa postepeno dodajte ribanu mrkvu i suhe sastojke.
Zagrijte pećnicu na 170°C. Okrugli kalup za tortu premažite maslacem i pospite brašnom i izlijte smjesu. Pecite oko 35 minuta, a ako biskvit počne prerano da tami, pokrijte ga papirom za pečenje.
Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte krem sir, vrhnje, vaniliju, sok narandže i naribanu narandžinu koricu. Premažite kremu preko biskvita, ukrasite tankim rezancima mrkve i stavite u frižider na nekoliko sati.


Izvor: 24sata.hr


0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku