6/24/2017



Svatko od nas ima svoj jedinstveni način konzumiranja određenih namirnica. Netko jede kolač žlicom, netko vilicom. Netko jede lubenicu s košticama dok ju drugi prvo očiste. Netko guli voće, dok ga drugi jedu žlicom. Da, žlicom! Zaboravite sve što ste naučili o konzumaciji određenih namirnica. Pokušajte usvojiti nove načine i iskoristite voće i povrće na najbolji mogući način.
Cherry rajčice
Ove slatke male rajčice su izrazito ukusne i osvježavajuće. Radite li od njih salatu, sigurno ćete ih prerezati barem na pola jer su cijele ipak malo prevelike za zalogaj. No, rezanje jedne po jedne rajčice može biti zaista dosadan posao. Da biste si skratili muke i ubrzali rezuckanje, stavite rajčice između dva tanjurića ili između dvije daske. Lagano pritisnite i oštrim nožem ih prerežite na pola. Istu metodu možete primijeniti i za grožđe.
Kivi
Ako ste jedni od onih koji gule kivi, stop! Kivi jednostavno prerežite na pola i izdubite ga žlicom.
Mandarine
Svi znamo oguliti mandarinu, a posljedica su žuti nokti. Da biste to izbjegli, odrežite vrh i dno mandarine, i zarežite koru na jednom mjestu po vertikali. Sada samo razmotajte mandarinu i uživajte.
Šipak
Odrežite vrh i dno, a zatim napravite rezove po vertikali. Da biste došli do plodova, rukama odlomite zarezane dijelove.
Avokado
Avokado prerežite na pola oko cijele koštice, a košticu izvadite laganim potezom noža. Meso avokada jednostavno izvadite uz pomoć žlice.
Lubenica
Ako ste jedini volite lubenicu, prihvatite se žlice i pojedite izdubljeno meso. Lubenicu možete izdubiti žlicom i tako ju ponuditi gostima, no u tom slučaju se suzdržite od stavljanja žlice u usta dok ju u potpunosti ne izdubite.
Torta
Umjesto rezanja klasičnih kriški, tortu prerežite na pola i režite kriške iz sredine. Nakon toga spojite tortu ponovno u jednu cjelinu i izbjegnite njezino isušivanje.


Izvor: centarzdravlja

0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku