7/03/2017
18:55
s.d.n.h.
No comments
Ljudi koji žele živjeti zdravi kako bi spriječili srčane bolesti i pretilost, konzumiraju namirnice bez glutena i izbjegavaju životinjske proizvode. Za ovu vrstu prehrane, teško je pronaći ukusni recept.
Srećom, našli smo recept koji je i gluten-free i vegan: badem maslac glupan. S ovim zadivljujućim receptom pružit će vam vrlo važne nutirente vašem tijelu, ali ćete dobiti i vašu dozu slatke hrane.
Prednosti bez glutena
Gluten je kombinacija protenida koji se nalaze u ječmu, žitaricama, raži i pšenici. Postoje ljudi koji su glatki netolerantni ili imaju celijakiju. Ti ljudi ne bi trebali jesti hranu koja sadrži gluten kako bi nadomjestila njihovo zdravlje. S druge strane, postoje oni koji voljno eliminiraju gluten iz njihove dijete.
Bez obzira na razlog zašto gluten-free, ovaj način života donosi mnoge zdravstvene prednosti:
Brži metabolizam
Povećana razina energije
Poboljšanje probavnog zdravlja
Manje nadutost
Poboljšana apsorpcija hranjivih tvari
Prednosti kokosovog ulja
Kokosovo ulje je jedan od glavnih sastojaka u ovom receptu jer ima mnogo zdravstvenih prednosti.
Zbog činjenice da kokosovo ulje sadrži prvenstveno masne kiseline srednje veličine, koje se pretvaraju u energiju umjesto pohranjene masnoće, pomoći će vam da izgorite više kalorija i smanjite težinu.
Južne Pacifske populacije su vrlo zdrave i rijetko imaju kardiovaskularne probleme bilo koje vrste. To je zato što redovito konzumiraju kokosove proizvode. To znači da kokosovo ulje ima sposobnost spriječiti bolesti srca.
Nadalje, kokosovo ulje štiti nas od ugovaranja infekcija. Jedna od glavnih tvari u kokosovom ulju je laurinska kiselina koja ima antifungalna, antibakterijska i antivirusna svojstva.
Maple and Almond Fudge
Elegantno marbling čini ovaj super-lako ni peći tretirati pravi komad umjetnosti. Da biste stvorili mramorni efekt, samo trebate skočiti malo otopljene tamne čokolade i povucite čačkalicu. Ova poslastica neće vam učiniti masnoću jer sadrži zdrave masti.
Vrijeme pripreme: 20 min
Vrijeme hlađenja: 1 sat
Sastojci:
¼ šalice kokosovog ulja
1 šalicu maslaca badema
1/8 čajna žličica morske soli
5 žlica javorovog sirupa
Marbled Top
1 tsp kokosovo ulje
¼ šalice tamne čokolade
Upute:
Uzmite mali lonac, stavite sve sastojke potrebne za glupost i rastopite ih na srednje niske topline dok ne dobijete glatku teksturu. Ulijte u 9 × 9 tanjur s papirnatim papirom.
Osušite čokoladu zajedno s kokosovim uljem zbog male topline.
Da biste dobili mramorirani efekt, ispijajte rastopljenu čokoladu preko gluposti i povucite i okrećite čačkalicu preko čokolade.
Nakon toga zamrznite ga oko sat vremena.
Nakon hlađenja, izrežite ga na 16 kvadrata i pohranite je u zamrzivač. (Upozorenje: to će se rastopiti na sobnoj temperaturi).
Izvor: choosehealthylife.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar