8/10/2017



Vagine su jedan od najosjetljivijih dijelova i doslovno središnji fokus žene. Lijepo je ostati čist i higijenski, ali ovdje je opasnost - Trebali biste znati gdje nacrtati liniju. Evo 4 stvari koje nikada ne biste trebali učiniti za vaše ženske dijelove. Koristite li vaginalne proizvode ili imate neke rituale za čišćenje kako biste ostali čisti? Idite naprijed i pročitajte zašto biste trebali biti oprezni prije odlaska u more s čišćenjem!


1. Higijenski pomoću tuširanja

Osjećam se sjajno kad je čist, zar ne? Srećom, vagine su samodostatne. Oni rade automatski. Ne morate ništa drugo osim nježnog sapuna i tople vode, ako želite očistiti tamo. Sluzi u vagini brine o čišćenju. Ako mislite da ste vrlo higijenski pomoću tuširanja, dopustite mi da vam kažem, samo smanjujete dobre bakterije u svojoj vagini. Štetne bakterije i dobre bakterije žive zajedno u vašem ženskom dijelu i štrajkaju optimalnu pH ravnotežu koja zadržava infekcije na zaljevu. Douches s octom čine vaginalnu floru kako ide haywire i povećava rizik od vaginalnih infekcija. Također, to nije pravi način izbjegavanja STI, niti je to ispravna metoda kontracepcije jer samo povećava šanse infekcije i uzrokuje komplikacije u porođaju (1).


2. Prebrzo stavljajući Tampon

Svi smo čuli za onu krvavu sagu u kojoj su žene nakon dugo vremena otkrivale o svom "izgubljenom tamponu" samo zato što su se spustile od vagina. Zašto mi se sviđamo ove krajnosti? Ili tuširati tako toliko da odsjeci dobre bakterije od tamo ili samo staviti tampon i zaboraviti za stoljeća? Pogrešno. Također, ne koristite sanitarni jastučić predugo dok ne bude smrad. Ostavljanje tampona unutar vaše vagine može dovesti do infekcija, a ponekad tampon samo sjedi duboko u vagini i postaje vrlo teško za vas da ga uklonite. Također, tamponi su izrađeni od pamučnih i sintetičkih vlakana koja povećavaju apsorpcijsku snagu tih tampona. Ova vlakna dokazuju da su toksični i mogu ostaviti toksine unutar vaše vagine (2). Iako je rijetka uporaba tampona i sindrom toksičnog šoka međusobno često povezani. Uštedite sebe i pazite da zadržite podsjetnike, ljepljive bilješke, alarme, bez obzira na to. Važno je da s vremena na vrijeme promijenite tampone, po mogućnosti svaka 4 sata, ali ništa više od 8 sati.


3. Korištenje aromatiziranih vaginalnih proizvoda

Mnoge žene širom svijeta imaju naviku korištenja parfema između njihovih nogu. Ponekad, vaginalni miris može učiniti da se osjećate svjesno i neugodno, ali parfem je recept za pustoš u vagini. Također, suzdržati se po svaku cijenu od korištenja mirisnih vaginalnih pere, sapuna i kreme za uklanjanje dlaka. Zašto? Vaginalni zid je super upija. Postoje istraživanja o davanju lijekova kroz vaginu jer se apsorbiraju u krvotok brže, a da se ne metaboliziraju i time brže rade (3). Iako to zvuči ludo, to je apsorbirajuća priroda koja je neke žene sipala votke u njihovu vaginu umjesto da ga piju jer je udarac intenzivniji i mogli bi se brže povećati. Nazivati ​​ovo ludo samo je understatement. Zašto biste željeli učiniti nešto slično vašem tijelu, žene? Postoje štetni parabeni i ftalati u supstancama koje daju miris ženstvenim proizvodima koji se brzo apsorbiraju u krvotok. Dakle, miris - Strogo NE!

4. Čišćenje Vagine pomoću vruće pare

Kao da doufiranje nije bilo dovoljno, parenje vaginom pridružilo se ligi u osnovi ono što žene misle da je "čišćenje". Također, ono što je još smiješnije je da treba očistiti uterus. Prije svega, vrućina je vruća i vi ste pod rizikom da se tamo spali. To je već strašno. Drugo, para mora dugo putovati do maternice, a čini se nevjerojatnim. Treće, ponovo ste uznemiravali baterijsku ravnotežu koja je potrebna da bi okoliš bio savitljiv i optimalan. Dakle, žene, žao nam je, ali ne postoji ništa što bi trebalo učiniti kako bi održalo područje čisto. Vagine mogu sami paziti. I doktori ne mogu dovoljno naglasiti na tome i pozivaju žene da se prestanu mučiti sa stvarima poput V-pare.




Izvor: stylecraze.com


0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku