8/10/2017



Vrijeme je da donesete svoje joga tepisi s potkrovlja i počnete prakticirati nekoliko jednostavnih položaja joge kako biste zadržali svoje dojke u formi. Ako ste u ranim tridesetim godinama, zasigurno vam nedostaju čvrste i debele grudi koje ste imali u svojim ranih dvadesetih godina.

1. Warrior Pose



Veerabhadrasana ili ratnička poza otvaraju vaše prsa kao i bokove i prepone, a veliki su oslobađanje od stresa. Držite se nogu odvojene i lagano savijte koljeno, držeći nogu ravno pod kutom od 90 stupnjeva. Druga noga bi trebala biti rastegnuta unatrag bez savijanja. Držite ruke rastegnute i ravne. Ispravite svoju pozornost ravno naprijed. Potrajati nekoliko udaha i ponoviti s druge noge najmanje 10 puta. Budući da otvara vaš prsima, redovita praksa ove pozicije spriječilo bi progib grudi.

2. Triangle Pose



Trikonasana (trokutni položaj) treba obaviti postavljanjem stopala od najmanje tri do četiri stopa, ovisno o duljini nogu. Zapamtite da vam noge, gležnjevi i kneecaps trebaju biti u pravilnom usklađivanju. Produžite lijevu nogu na 90 stupnjeva prema van i desnoj nozi na 15 stupnjeva. Proširite leđa i pokušajte dirati lijeve prste s desnim prstima tako da obje ruke čine pravu liniju. Podignite lukove stopala dok se spuštate kako biste držali gležnjeve s licem prema gore. Nemojte savijati koljena ili okosnicu. Kada vaše tijelo postigne veću fleksibilnost, možete staviti cijeli dlan na tlo i zadržati ga tako nekoliko minuta. Ovo prošireno bočno rastezanje pomaže proširiti prsa i ramena te vam daje čvršće grudi.


3. Cobra Pose



Lezite na trbuh i polako udahnite duboko. Pokušajte gurnuti gornji torzo unazad dok ne podignete prepone, uravnotežavajući svoje tijelo na raširenim rukama poravnatim ravno s dlanovima pritisnutima na tlo. Cijelo tijelo sada balansira na nogama i rukama, koje su također ispravno rastegnute u tom procesu. Gurnite glavu unatrag i pogledajte gore. Polako udahnite dok se spuštaju da biste nastavili s radom. Ponovite ovu vježbu mnogo puta i polako povećavajte trajanje svakog ponavljanja. Ova intenzivna pozadina poznata kao Bhujangasana ili kobra poza, s podignutom kapuljačom koja prikazuje stil kobre, širi prsima i pomaže vam da se protežu prsni mišići.

4. Pramčani položaj



Dhanurasana je izvrsna poza za održavanje vaših grudi u formi. Nakon što ste ležali na trbuhu s rukama gore, polako izdahnite i nacrtaj obje noge prema stražnjici. Pokušajte zgrabiti gležnjeve rukama. Sada, polako udahnite, povlačite svoje ankles daleko od svoje stražnjice. Vaše bedro bi se također podiglo s tla. Lopatice vašeg ramena bile bi čvrsto pritisnute na leđa. Ova osnovna savijena proteže se cijelim tijelom, osobito duž prsne linije.

5. Mosta Bridge



Sethubandhasana ili most poza pomažu vam da se protežu prsa i zategnite grudi. Nakon što ste ležali na leđima, savijte noge i držite ih razasutim. Držite dlanove ravnih ruku čvrsto dolje kako biste poduprli svoje tijelo dok polako podignete sredinu tijela i oblikite luk kao most. Možete odabrati zaključavanje dlanova, ali to se preporučuje tek nakon što ste stekli neku stručnost.

6. Shirshasana



Shirshasana ili headstand uopće nisu namijenjeni za početnike. U položaju čučnjega, savijte glavu kako biste ga držali na prstenima. Polagano poravnajte koljena da biste oblikovali dubok U. Pažljivo izvucite noge do stropova koji ih usmjeravaju prema gore, jedan za drugim. Izdahnite. Možete udisati i pokušati ispraviti leđa sve dok se cijelo tijelo ne poravna. Nakon toga možete redovito disati. Ovo držanje pomaže povući vaše grudi prema dolje - suprotno od progib - i čini vaše mišiće jače.

7. Viparita Karini



Ovo duboko opuštajuće stanje zove se noga-up-the-zidna poza ili Viparita Karani, a često se radi na kraju yoga vježbe, neposredno prije savasana (opuštanje cijelog tijela). Jednom kada gurnete stražnjicu prema zidu, polako poravnajte obje noge i odmarajte težinu od zidova. Dlanove bi trebale biti otvorene i opuštene prema van. Vi svibanj također koristiti potporanj za ravnotežu sebe, pogotovo ako ste početnik. Pripremite ovo 10 minuta.

Grudi su najvažniji dio žene, fizički i psihički. Osim odabira i korištenja grudnjaka s odgovarajućom veličinom i održavanja osobne higijene i savršenog držanja (na primjer, izbjegavajte klizanje ili ležanje samo na jednoj strani tijekom cijele noći), redovito se postavljajte za mlađu, bolju, samopouzdanu i predivna ti.





Izvor: stylecraze.com

0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku