8/12/2017



Vježbanje naše jezgre ne samo da će nam pomoći da se riješimo masnoća u trbuhu, već i poboljšamo držanje tijela, ublažimo bolove u donjem dijelu leđa, smanjujemo rizik od ozljeda (kao što je trošenje i suzenje mišića), kao i poboljšanje naše ukupno fizičko izvođenje.

Ispod je plan vježbanja koji će vam pomoći da izgubite puno trbušastih masnoća u tri dana. Vježbe počinju s početničke razine, ali se postepeno povećavaju u teškoćama kako bi se poboljšala cjelokupna tjelesna masa u malom vremenskom razdoblju.

1. dan



Vježba 1: Neboderi (10 sa svake strane)

Ova vježba zahtijeva da se započnete u položaju za odmaranje. Morate osigurati da vaši bokovi nisu preniski ili previsoki jer vam to može ometati rad na svim osnovnim mišićima.

Pobrinite se da cijelo tijelo bude ravno. Podignite jedno od vaših ruku dok istodobno okrećete gornji dio tijela prema stropu, uzrokujući da se vaše tijelo pojavi poput "T."

Pokušajte doseći što je više moguće prema stropu dok istodobno osigurajte da se tjesnac glute i trbuh tendira kako bi maksimizirao rad tih mišića.

Vježba 2: Brisači vjetrobrana (10 na svakoj strani)


Za ovu vježbu, počnete ležeći na leđima s koljenima savijenim. Cilj ove vježbe je premjestiti koljena s jednog kraja vašeg tijela u drugu bez pomicanja ruku ili gornjeg dijela tijela. Uvijanje vašeg trbuha pomaže raditi abdomena da izgubi trbuh.

Da biste sebi dobili veći izazov, možete pokušati obavljati ovu vježbu bez savijanja koljena da biste povećali rad gravitacije na abdomiju, kukovima i glatama.

Vježba 3: pušenje vojske (36 koraka)

Kao i vježba 1, ova vježba zahtijeva od vas da započnete s pozicijom na dasku. Zadatak je jednostavno premjestiti šest koraka prema naprijed i šest koraka unatrag dok zadržavate svoj položaj.

Još jednom, morate osigurati da ne dopustite da se kukovi previsoko ili prenose. Također, pobrinite se da napete vaše glutes i abs kako bi se povećala rad na tim mišićima.

Nijedna od ovih vježbi neće vam donijeti više od 5 minuta. Ako se osjećate spremni za izazov, možete ponoviti svaku vježbu dva puta prije no što se prebacite na 2. dan ovog trodnevnog izazova.

Dan 2



Vježba 1: Breakdancer (15 na svakoj strani)

Ova vježba zahtijeva da započnete u nešto višoj poziciji za postavljanje nego obično. Sada podignite jednu nogu i premjestite je na suprotnu stranu vašeg tijela i dotaknite pod.


Vježba 2: Skydiver (ostati u položaju 30 sekundi)

Ova vježba zahtijeva da legnete na trbuhu. 

Savijte koljena i koljena za 90 stupnjeva i podignite ruke i bedra sa zemlje kako biste radili svoje mišiće.

Vježba 3: mrtva bug (do 10 ponavljanja)

Nadam se da niste već mrtvi prije nego što dosegnete ovu vježbu!

Ova vježba zahtijeva da ležite na leđima i podignete ruke i noge u zrak.

Sada, savijte koljena 90 stupnjeva, ali držite ruke ravno da biste izvršili taj položaj.

Vježba 4: Navoj igla (10 na svakoj strani)

Ova vježba zahtijeva da se započnete u bočnom položaju.

Sada iskoristite svoju slobodnu ruku da pokušate dotaknuti svoje suprotno rame odlaskom ispod trbuha.

Da biste ispravno izvršili ovu vježbu, trebate osigurati da vaše donji dio tijela ne prekine njezin položaj.

Dan 3



Vježba 1: Rakovi ulaze u Superman (6 sa svake strane)

Vjerojatno, najsloženija vježba u ovom izazovu. Razbijimo ga u dva dijela: udarci rakova i nadređeni položaj.

Da biste napravili udarac od rakova, trebate leći na leđa i podići svoje tijelo u zrak dok ostavite udove u kontaktu s tlom. Zatim podignite jednu ruku uz podizanje suprotne noge i udarca.

Za obavljanje nadčovjekova poza, prelazite na trbuh i podignite svoje tijelo u zrak. Još jednom, podignite jednu ruku dok podižete suprotnu nogu i protežu se do udova što je više moguće kako biste se pojavili kao da lete.

Vježba 2: Podizanje zvijezde noge (10 na svakoj strani)

Za podizanje zvijezde noge, započnite u bočnoj poziciji i podignite slobodnu ruku i nogu u zrak kako biste oblikovali svoje tijelo u zvijezdu.

Ponovite na drugoj strani kako biste osigurali potpunu vježbu mišića jezgre.

Vježba 3: Side V-Ups (10 na svakoj strani)

Slično kao i napredni brisači vjetrobranskog stakla koje ste mogli izvesti na dan 1, ova vježba vodi jedan korak dalje. Nakon što premjestite svoje ispružene noge na jednu stranu vašeg tijela, podignite ruku koja je na suprotnoj strani gdje su vaše noge i pokušajte ih dotaknuti.

Vježba 4: Over / Under (10 na svakoj strani)

 Konačno, posljednja vježba za Dan 3! Ova vježba zahtijeva da počnete u položaju zglobova.

Sada, podignite lijevu ruku i pomičite ga prema desnom prstu, dok istodobno pomaknete svoje prstenje s desne strane na lijevu ruku ispod vašeg tijela.

Kad jednom stupaju u dodir, otpustite i pokušajte istu stvar ponovno - samo ovaj put kontaktirajte odozgo.

Izmijenite između obje ruke i noge kako biste osigurali vježbu s punim tijelom.

Nakon što završite trodnevni izazov, možete nastaviti s obavljanjem ovih 11 vježbi kako biste održali svoje tijelo u dobroj formi.

0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku