Ovaj slastan kolač s jagodama svoje korijene vuče iz Europe, jeo ga je čak i legendarni Shakespeare, no proslavili su ga Amerikanci. 'Shortcake' s jagodama desert je kojemu ovog proljeća nećete moći odoljeti
Sastojci za 6 porcija:
Za tijesto:
3/4 šalice oštrog brašna
4 žličice praška za pecivo
3/4 šalice maslaca, naribanog
1 /4 šalice šećera
2 velika jaja
1 čašica kiselog vrhnja
4 žličice praška za pecivo
3/4 šalice maslaca, naribanog
1 /4 šalice šećera
2 velika jaja
1 čašica kiselog vrhnja
Za punjenje:
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
500 g jagoda, narezanih
2 lbs. (4 cups) containers fresh strawberries, sliced
1 / 2 šalice šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
2 lbs. (4 cups) containers fresh strawberries, sliced
1 / 2 šalice šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusai napravite preljev od jagoda. Narežite jagode na komadiće po želji, dodajte im šećer i ekstrakt vanilije pa pustite neka odstoje kako bi pustile sok.
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusai napravite preljev od jagoda. Narežite jagode na komadiće po želji, dodajte im šećer i ekstrakt vanilije pa pustite neka odstoje kako bi pustile sok.
2. Suhe sastojke za tijesto pomiješajte te im dodajte ribani maslac. Mješajte s mikserom za tijesto kako bi dobili mrvičastu, rahlu smjesu.
3. U posebnoj posudi lagano istucite jaja i kiselo vrhnje kako bi se samo povezali te ih dodajte suhim sastojcima.
4. Tijesto podijelite na šest dijelova, formirajte kuglice (možete se poslužiti i žlicom za sladoled) i stavite ih na protvan na koji ste stavili papir za pečenje.
5. Pecite dok ne porumene te pustite neka se ohlade.
6. Režite na pola i punite redom šlaga i redom jagoda. Završite sa šlagom i jagodama na vrhu ili ih pak posipajte šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar