Želite li tijelo opskrbiti odličnom dozom vitamina C, posegnite za kivijem. Ovo azijsko voće iz porodice Actindia bogato je i antioksidantima, kalijem te prehrambenim vlaknima. Dlakava površina kivija može vam zadati glavobolje ako ne znate pravilno očistiti ovo egzotično voće. Zaboravite na nožić, i prihvatite se obične staklene čaše za sok. Dobro ste pročitali, ako u ruci imate zreli zeleni plod, bit će dovoljno prepoloviti kivi. Polovicu kivija postavite uz rub čaše, pa istim 'izdubite' voće u jednom odlučnom potezu. Ovakvo guljenje jamči vam brzinu i maksimalno iskorištavanje jestivog dijela kivija, a uz to 'proći' ćete bez prevelikog nereda u kuhinji. Pogledajte u videu kako oguliti kivi uz pomoć čaše u svega nekoliko sekundi.
Simptomi intolerancije na gluten koje ignorišemo
Šta je gluten? U pitanju je protein koji nalazimo u brojnim žitaricama poput pšenice, ječma i raži, koje su svakodnevno prisutne u našim jelovnicima.
Ova proteinska komponenta osigurava dodatnu “ljepljivost” i elastično…Read More
ŽENE, JEDITE ŠTO VIŠE KIKIRIKIJA: Spriječava ozbiljne bolesti
Kikiriki je porijeklom iz Južne Amerike i pripada porodici mahunarki, isto kao sočivo, pasulj ili soja. On ne samo da je odličnog ukusa, već je bogat mastima, proteinima i drugim zdravim hranljivim sastojcima.
Kikiriki …Read More
Mori li vas KISELINA u želucu? Evo kako je efikasno OTKLONITI!
Kiselina u želucu je smetnja često simptom različitih, ali na neki način povezanih problema.
Ezofagitis, gastritis, upala tankog crijeva, čir na želucu ili tankom crijevu mogu, u različitim trenucima i pod karakterisitč…Read More
0 komentari:
Objavi komentar