Eton Mess: Slatki nered koji ćete bez pogovora 'počistiti'
Jedan od najstarijih britanskih deserta kojeg je u restorane pokušao vratiti slavni Jamie Oliver kao tradicionalnu slasticu koja se već dugo uzima zdravo za gotovo
RECEPT – ETON MESS S TREŠNJAMA
Sastojci:
3 bjelanjka
175g šećera
500 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
500g trešanja
3 bjelanjka
175g šećera
500 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
500g trešanja
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva Celzijusa.U zdjeli zamutite bjelanjke i postepeno im dodajte šećer dok se potpuno ne sjedine i ne dobijete čvrsti snijeg.
1. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva Celzijusa.U zdjeli zamutite bjelanjke i postepeno im dodajte šećer dok se potpuno ne sjedine i ne dobijete čvrsti snijeg.
2. Snijeg od dobivenih bjelanjaka istisnite iz slastičarske vrećice u dvije veće puslice na lim za pečenje kojeg ste obložili masnim papirom. Pecite ih oko sat vremena na 140 stupnjeva Celzijusa, a kad su gotove ugasite pećnicu i pustite neka se puslice u njoj ohlade.
3. U drugoj zdjeli mikserom umutite vrhnje za šlag i šećer u prahu.
4. Trešnje prepolovite i izvadite im koštice.Malo manje od polovice trešanja izmiksajte štapnim mikserom uz po želji dodatak malo ruma.
4. Trešnje prepolovite i izvadite im koštice.Malo manje od polovice trešanja izmiksajte štapnim mikserom uz po želji dodatak malo ruma.
5. Ohlađene puslice razmrvite. Desert posložite u čaši tako počnete s razmrvljenim puslicama, pa šlagom, pa umakom od trešanja pa još malo šlaga, pa nekoliko svježih trešanja te ponovite razmrvljene puslice. Desert završite šlagom i naravno trešnjom na vrhu. U slast!
0 komentari:
Objavi komentar