6/08/2016

Špageti, kozice i limun su savršen ljetni trio koji nudi bogatstvo okusa. Isprobajte ovaj jednostavni recept za koji će vam biti potrebno manje od pola sata.


Špageti, kozice i limun su savršen ljetni trio koji nudi bogatstvo okusa. Isprobajte ovaj jednostavni recept za koji će vam biti potrebno manje od pola sata.

Sastojci: 
450 grama kozica 
1 žlica maslinovog ulja 
1 veliki luk 
2 češnja češnjaka 
1 žlica ružmarina 
1 žlica timijana 
1 čajna žličica dimljene paprike u prahu 
200 ml bijelog vina 
1 žlica limunovog soka
sol i papar 
sir parmezan za ukras 
400 grama suhe tjestenine 

Priprema: 
1. Na maslinovom ulju prepržite luk dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko tri do četiri minute na umjerenoj temperaturi. 

2. U tavicu dodajte nasjeckani češnjak, ružmarin, timijan, dimljenu papriku, sol i papar. Miješajte i pirjajte oko dvije munute. 

3. Ubacite kozice, prepržite ih sa svake strane oko dvije do tri minute. 

4. Kozice prelijte bijelim vinom i limunovim sokom te pirjajte dok vino ne ishlapi. 

5. Pomiješajte kozice sa špagetima skuhanim al dente, i poslužite uz malo naribanog parmezana i sezonu salatu. Dobar tek! 


0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku