7/18/2017



Otežano disanje i kašalj možete da riješite jednostavnim kućnim receptima, dovoljno je da imate samo jedan sastojak sa ove liste.
Med
Nakon teškog napada kašlja, grlo nam je izuzetno nadraženo i osjetljivo. Tada treba djelovati s umirujućom namirnicom koja će zaustaviti dalje kašljanje i cjelom tjelu podariti odmor od tog neugodnog napora. Prirodni pčelinji med nameće se kao idealno r¸ješenje.
 Đumbir
 Ova korjenasta azijska biljka odlična je saveznica u borbi protiv prehlada. Taj aromatični začin dodajte obrocima ili pripremite vrući napitak od đumbira, jer će vam isti pomoći da podstaknete „sazrevanje kašlja“, iskašljavanje sluzi, a posebno će biti djelotvoran kod suhog kašlja.
Ljute papričice
Paprike su bogate kapsaicinom – prirodnim alkaloidom koji podstiče lučenje analgetskih materija i tako ublažava bol u tijelu. Grlobolje se zato rješite uz pomoć tople supe ili variva kojima ste dodali komadiće ljutih papričica.
Bademi
Bademi se smatraju prirodnim lijekom protiv kašlja i drugih respiratornih problema. Sameljite šaku ovih plodova u fini prah, pa pomješajte sa sokom od narandže, i pijte nekoliko puta dnevno.


Izvor: mojrecept.info

0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku