7/18/2017



Rešenje za mnoge zdravstvene tegobe možete pronaći čak i u sopstvenoj kuhinji, dovoljno je samo da sledite savete vrhunskih fitoterapeuta.
KROMPIR UBLAŽAVA išijas
Ernst Ginter, autor knjige ”Živeti bez bolesti”, između ostalog nudi i recept za lečenje artritisa, , išijasa, reume, kao i drugih upalnih i bolnih stanja na zglobova.

Recept: za pripremu obloga potrebni su vam crveni luk, krompir i semenke lana. Potopiti kašiku semenki lana u 2,5 dl ključale vode i kuvati desetak minuta. U međuvremenu oprati jedan krompir i narendati ga zajedno sa korom, kao i oljuštenu glavicu luka, pa pomešati sa ohlađenom vodom u kojoj se kuvalo laneno seme. Dobro promešati, a zatim ocediti. Gustiš privijati kao oblogu na bolno mesto prethodno namazano maslinovim uljem. Nakon toga umotati zavojem i utopliti šalom. Obloge ostaviti da deliju tokom noći, a ujutru isprati mlakom vodom.
POMORANDŽA I ŠARGAREPA za dobru krvnu sliku
U slučaju anemije i opšte iscrpljenosti organizma, dva puta godišnje treba primenjivati ovu kuru koja se pokazala kao veoma delotvorna. Za spravljanje ovog sirupa potrebni su vam: 1 kg cvekle, 1/2 kg šargarepe, sok od jednog limuna, 2-3 pomorandže, 2 kisele jabuke i 1 kg kvalitetnog domaćeg meda. Oprati i oljuštiti jabuku, cveklu i šargarepu, iseći ih na komade i iscediti u sokovniku. Dobijeni sok pomešati sa sokom od limuna i pomorandže i medom. Sve dobro izmešati i sipati u staklene flaše. Po želji možete dodati i više soka od pomorandže. Od ovih sastojaka trebalo bi da dobijete oko 2,5 l soka koji treba čuvati u frižideru. Piti svako jutro po rakijsku čašicu, pola sata pre doručka.


Izvor: ruskidoktor.rs

0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku