8/08/2017



Plodnost je temeljni aspekt dobrobiti kada je u pitanju odrasle osobe koje su u njihovom reproduktivnom dobu. Postupak rođenja je nezaobilazan aspekt prirode, a nije ga u stanju učiniti iz bilo kojeg razloga, nije lako riješiti. Što je još gore, suditi ćete na temelju vaše plodnosti i izjednačavanja vaših reproduktivnih sposobnosti sa svojom maskulinitetom. Pa, jeste li ikada pomislili da ono što vaš čovjek svakodnevno djeluje utječe na njegovu spermu, broj i, u nekim slučajevima, kvalitetu? Iznenađeni? Idite naprijed i pročitajte sedam stvari koje je vjerojatno vaš čovjek učinio i na neki način uništiti njegovu spermu.

1. Loše navike života

Loši aspekti života potisnuli su svaki aspekt ljudskog postojanja. Pretilost i navike kao što su pušenje i pijenje alkohola uzimaju cestarina na opće zdravlje, a vaša plodnost nije iznimka. Istraživanje provedeno radi ispitivanja učinaka pretilosti na mušku plodnost navodi da pretilost negativno utječe na plodnost uglavnom zbog hormonalnih nepravilnosti (1). Na sreću, studija također sugerira da se s manjim nutricijskim i životnim promjenama taj problem može preokrenuti. Imajte na umu da siromašni način života utječe ne samo na količinu i kvalitetu spermija, nego i sprječava proces oplodnje i trudnoće u partneru. Održavanje u formi i zdravi ako planirate bebu više nije samo za vašu korist, nego će također osigurati da vaša djeca budu zdravi i da ostanu zdravi za ostatak života.

2. Stres

Kao da fiziološki stres još nije vozio te matice, psihološki stres postao je bolji od tebe. Stres je još jedan od glavnih čimbenika koji doprinosi lošim parametrima spermija i oštećenoj spermatogenezi (2). Fizičko raspoloženje i psihološki temperament izravno utječu na proizvodnju testosterona. Postoji drastična promjena u izlučivanju testosterona u okolnostima fiziološkog i psihološkog stresa. Potražite metode za oslobađanje emocija koje se akumuliraju iz vječnosti zbog katarzijskog efekta potrebnog za um i tijelo. Posljedice akumuliranog stresa zapravo nisu isplative.


3. Proširena izloženost toplini

Zvuči čudno, ali da, temperatura okoline provela je većinu vremena povezana s spermatogenezom u tijelu. Za proizvodnju zdrave sperme optimalna temperatura treba biti 34-35o C (3). Sve izvan nje će oštetiti spermu i mobilnost DNK. Sljedeći put kad radite s prijenosnim računalom na krilu, sjetite se što toplina može učiniti njegovoj spermi. Također, ako radite u atmosferi koja uključuje boravak u toplom okruženju, trebali biste tražiti načine kako zadržati svoje tijelo cool. Inače, oni svibanj morati kompromitirati svoj reproduktivni život ako oni i dalje ostati u takvim okruženjima za duže vrijeme.

4. Ozljede nezdrave hrane

Povećana konzumacija prerađenog mesa i hrane soje povezana je s smanjenjem broja spermija. Također, veličina dijela čini veliku razliku. Muškarci koji konzumiraju manje mesa imaju bolju spermu i kvalitetu od muškaraca koji imaju prekomjernu težinu, posebno meso. Također je poznato da je oksidativni stres jedan od važnih čimbenika koji utječu na mušku plodnost. Pijenje alkohola, kuhanje, pušenje i binging na prazne kalorije - sve uzrokuje oksidacijski stres u tijelu i izravno utječe na mušku plodnost na nepovoljan način.


5. Biciklizam

Dijotomija - Bilo da biciklizam može utjecati na plodnost kod muškaraca ili ne - nastavlja se. Međutim, važno je zapamtiti da je područje testisa i rektuma stalno pod pritiskom i trenjem tijekom vožnje bicikla, što je nepromjenjivo na reproduktivnu funkciju. Također, ovaj učinak na spermatogenezu ili kvalitetu spermija prvenstveno se vidi kod sportaša koji su preplavljeni prekomjernom vožnjom i dugim biciklizmom. Naravno, ne možete poreći da razine testosterona mogu biti svedene na bilo koji oblik intenzivne tjelesne aktivnosti, što također negativno utječe na plodnost. Međutim, predlaže se da napustite bicikl ako oboje planirate imati dijete jednom.

6. Konzumiranje hrane iz plastičnih i metalnih spremnika


Postoji nešto što plastično i limenke dijele zajedničko, i to je kemikalija zove bisfenol-A (BPA). BPA se koristi kao plastifikator u proizvodnji plastičnih bočica i u unutarnjem oblogu metalnih limenki. Ova kemija sprječava način funkcioniranja spolnih hormona, koji utječu na funkciju sperme (4). Da biste izbjegli takve komplikacije, pobrinite se da izbjegavate jesti namirnice pohranjene u plastičnim posudama, a ne jesti konzerviranu hranu.

7. Pretjerana upotreba Wi-Fija

Toplina s prijenosnog računala dovoljno je štetna za zdravlje testisa, a sada je Wi-Fi. Ova bežična veza emitira elektromagnetsko zračenje, što smanjuje kapacitet sperme da se pomakne. Također, toplina i zračenje oštećuju DNK sperme. Međutim, nažalost, današnji svijet ne može funkcionirati bez prijenosnog računala i Wi-Fi mreže. Upravo zato liječnici pozivaju muškarce da barem prestanu raditi s prijenosnim računalima na svojim krugovima ili bilo gdje blizu njihovih muških dijelova.

Možete li zamisliti da vam voda koju pijete iz onog slučajnog boca kupljenog u trgovini ili čak radeći na vašem laptopu u udobnosti vaših domova, potajno može uzrokovati ozbiljnu štetu vašoj sposobnosti da prokleti? Zvuči zastrašujuće, zar ne? U svakom slučaju, budući da ste sada svjesni što bi moglo oštetiti potencijal vašeg partnera da prokleti, budite sigurni. Kako se osjeća da zna da nešto što je jednostavnije kao hamburger koji se grli svakodnevno može dovesti do neplodnosti? Ja sam sve uši. Komentar ispod da biste mi javili.




Izvor: stylecraze.com

0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku