8/08/2017



Način na koji svakodnevno radite može oštetiti vašu kralježnicu. Koje su ove aktivnosti i kako ih možete popraviti? Mi smo dobili odgovore na sva vaša pitanja!

1. Način četkanja zubi

Savijanje nad bazenom tijekom četkanja zubi je užasno pogrešno. Kad stojite na noge, pritisak na vašu kralježnicu postaje automatski veći od reći, kada hodate. Ako se savijate na vrh, taj pritisak se povećava. Morate smanjiti taj pritisak, pogotovo ako morate stajati satima u danu.

Pravi način za to: Dok četkanje zubi, budite sigurni da ćete stati ravno. Stavite ruku na zid kako biste se naslonili ako morate s druge strane slobodno.

2. Način pranja posuđa

Možda niste primijetili, ali tijekom pranja posuđa generalno ste u polu-savijenom položaju, primjenjujući veliki pritisak na obje ruke i kralježnicu. Ovaj položaj može istrošiti intervertebralni diskovi vaše kralježnice, koji se nalaze u prsnom dijelu, i time uzrokuju bol u području između lopatica.

Pravi način za to: Morate staviti stolicu na stol na koljenima ili stolicu ispod lijevog koljena tijekom pranja posuđa. To će dramatično smanjiti pritisak na vašu kralježnicu.

3. Način na koji mijenjate kotač vašeg automobila

Djelomično čučanje kao da sjedite na udobnoj stolici teško je idealno mjesto za ulazak dok mijenjate gumu vašeg automobila. Takav položaj može dovesti do lošeg slučaja bolova u leđima tijekom dana.

Pravi način da to učinite: Prilikom mijenjanja kotača vašeg automobila, nemojte se prebacivati ​​na položaj poluzatvorne pozicije. Sjednite na koljena na tlu pored kotača, tako da ste u ravnini s parafonom vašeg automobila.

4. Način vađenja torbi za kupnju

Da, vrećice za kupnju mogu vam koštati još pet dolara, ali to ne znači da zatražite od blagajnika da nasilno sve stvari u jednoj torbi. Pješačenje s jednom vrećicom u jednoj od vaših ruku može ogromno naprezati donji dio vaše kralježnice. Bilo bi pametnije trošiti one dodatne pet dolara i dobiti još jednu torbu.

Pravi način da to učinite: Ako je vaša torba za kupnju teška (iznad 2 kg za žene i 5 kg za muškarce), podignite ga s koljenima savijenim. Također, pobrinite se da nosite jednako teške vrećice u obje ruke tako da se masa rasporedi.

5. Način ćišćenja poda

Čišćenje poda s leđima savijeno naprijed je apsolutno ne-ne kada je u pitanju vaše kralježnice. Noge bi bile napete, i tako bi bile leđa i ruke - sve to nije u redu za vas.

Pravi način da to učinite: Chuck podno odijelo, ako ste brišući pod i dobiti mop s velikim ručkom umjesto. Idealno, trebali biste stajati dok čišćenje poda.

6. Način na koji vezujete cipele

Ne može se dovoljno naglasiti da je savijanje tijekom stajanja vrlo pogrešno i štetno mjesto za vaše intervertebralne diskove. Stres uzrokovan takvim položajem robova vaše kralježnice prehrambenih elemenata, što dovodi do ravnanja vaše kralježnice. To može dovesti do puno bolova i bolova.

Pravi način da to učinite: Ako trebate vezati cipele, trebate to učiniti dok sjedite na širokoj stolici ili stolici. Povucite nogu i vezu čipke, ponavljajući gibanje s drugom nogom.

7. Način na koji nosite ruksak

Nosite svoj ruksak na jednom ramenu može se pojaviti cool u filmovima, ali nije cool za vašu kralježnicu.

Pravi način da to učinite: Vaš ruksak ima dvije trake, a vi bi trebali klizati na svaki remen na svakom ramenu. Također, pobrinite se da koristite naprtnjače s mekim, širokim i čvrstim trakama koje dodatno podupiru.

8. Način uzimanja teških predmeta sa visine

Proširivanje ruku i natrag gore kako biste dobili teški predmet dolje s visine može postupno rastezanje i trošenje vaše kralježnice.

Pravi način da to učinite: Postavite stolicu ili stolicu na tlo i popnite se na nju kako bi došli do visine gdje je predmet postavljen. Mora biti na istoj razini kao i prsa.

Učiniti ove svakodnevne aktivnosti na pravi način može spasiti kralježnicu od puno neudobnosti, bolova i bolova u budućnosti. Dakle, pobrinite se da slijedite gore navedene načine.



Izvor: stylecraze.com

0 komentari:

Objavi komentar

Ostali članci:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:
Kliknite na sliku